Site Specific // Open House Athens

Το Site Specific αποτελεί ένα από τα μόλις 100 κτήρια της Αθήνας που ανοίγει τις πόρτες του για νας υποδεχτεί τις επόμενες δύο ημέρες, 01/04 και 02/04.
Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής.
Για 4η χρονιά, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

The Squeeze#9

The Squeeze is back!

The exciting pitching competition we’ve all been waiting for, returns to Orange Grove on March 30th!

Eight ambitious Orange Grove startuppers will step up and give their best pitch ever, to win €15,000 and €10,000 in prize money: the ultimate kickstart!

Host and presenter of the competition will be Mr. Alexis Papahelas, Editor-in-Chief of 'Kathimerini' newspaper. The Squeeze#9 international jury members will be John C. Fox, Amos Talmor, Nikos Antoniou and Akis Markatos.

After the competition there will be lots of networking and beer from our Main Sponsor Heineken​!

Don't miss out on the chance to celebrate entrepreneurship and enjoy an exciting and thrilling evening!

All this and much more, wouldn’t be possible without the support of our Lead Donor, Stavros Niarchos Foundation​!

Please register via the Eventbrite link below!
https://www.eventbrite.com/e/the-squeeze9-tickets-32689408902

Comicdom Con Athens 2017

Στις 7, 8 και 9 Απριλίου 2017, η Comicdom Press, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σας προσκαλούν στη 12η διοργάνωση του διεθνούς Φεστιβάλ που άλλαξε τα δεδομένα στην εγχώρια σκηνή και την σχέση των Ελλήνων με τα comics.

Μέχρι στιγμής, την παρουσία τους στο CCA2017 έχουν επιβεβαιώσει ο πολυτάλαντος Richard McGuire, με δουλειές σε έντυπα όπως McSWEENEY’S, THE NEW YORK TIMES, LE MONDE, LIBERATION, και THE NEW YORKER, ο Benoît Sokal, δημιουργός της σειράς KRAA και των best-seller video games, SYBERIA και L’AMERZONE, η ανερχόμενη Kate Niemczyk, εικονογράφος της σειράς της Marvel MOCKINGBIRD, καθώς και ο κριτικός comics, εκπαιδευτικός, επιμελητής εκθέσεων και editor, Bill Kartalopoulos, με τον οποίο έρχεται μαζί και η φετινή διεθνής έκθεσή μας, η οποία αποτελείται από επιλογές απ’ την έκδοση THE BEST AMERICAN COMICS 2016, και περιλαμβάνει έργα καλλιτεχνών όπως οι Jaime Hernandez, Richard McGuire, Marc Bell, και άλλοι.

Το πρόγραμμα του CCA2017 περιλαμβάνει εκθέσεις με έργα ελλήνων δημιουργών, Artists Alley, χώρο Αυτοεκδόσεων, προβολές, παρουσιάσεις, ανοιχτές συζητήσεις, workshops για τις τεχνικές του σεναρίου και της εικονογράφησης, sketch events, ton Διαγωνισμό Comicdom Cosplay, και την απονομή Ελληνικών Βραβείων Comics, μεταξύ άλλων.

Όπως πάντα, η είσοδος στο Comicdom Con Athens 2017 είναι ελεύθερη.

http://comicdom-con.gr/

Loscil - First Narrows (full album)

10 May 2004. Buy the album here: https://www.discogs.com/Loscil-First-...

1. 00:00 - Sickbay
2. 06:15 - Lucy Dub
3. 13:32 - First Narrows
4. 23:45 - Ema
5. 31:15 - Mode
6. 37:09 - Brittle
7. 44:42 - Cloister

Workshop | Tracking Athens

Tracking Athens | Παύλος Καββαδίας

scroll down for English

Είχατε ποτε την επιθυμία να γίνεται αυτοσχέδιοι δημοσιογράφοι; να καταγράφετε αντικειμενικά (η όχι!) στιγμές που σας ξαφνιάζουν, μια ιδιαίτερη εικόνα που βλέπετε αυτή την στιγμή, κάτι που σας αγγίζει; Ορμάμε στους δρόμους και τραβάμε βιντεο με πολυ απλά μέσα, ισως μόνο με τα κινητά μας στα πλαίσια του διήμερου του Communitism γνωριμίας των κατοίκων του Κεραμεικού-Μεταξουργείου.
Μια δράση που δεν προϋποθέτει γνώσεις βιντεο αλλα μόνο περιέργεια, ενδιαφέρον, και όρεξη!

Πρώτη μέρα, Δευτέρα 27/03/2017

Περίπου 3ωρη συνάντηση 18:00 - 21:00
Την πρώτη φορά θα ειναι καταρχήν μια συνάντηση γνωριμίας μεταξύ μας που θα γίνει με παιχνίδια και ασκήσεις. Θα εξοικειωθούμε σταδιακά και πάλι μέσω βιωματικών παιχνιδιών, με την παρουσία της κάμερας και το πως μας επηρεάζει. Θα προταθούν απο μένα, σιγουρα και απο την ομάδα, τρόποι που θα μας βοηθήσουν να έχουμε καλύτερη επαφή με αυτούς που θα τραβήξουμε, έχοντας όμως σαν στόχο να το κάνουμε!

Δεύτερη μέρα, Τετάρτη 29/03/2017

Περίπου 4ωρη συνάντηση 15:00 - 19:00 (εκτός αν συναποφασιστεί την Δευτέρα, να αλλάξει η μέρα και ώρα για πρακτικούς λόγους)
Αυτη την φορά, θα βγούμε στους δρόμους με τις κάμερες μας. Στην αρχή μόνο για ανίχνευση ο καθένας μας ξεχωριστά η και με ζευγάρια. Ανα τακτα διαστήματα θα συναντιόμαστε για να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και να συντονιστούμε.

Παρασκευή 31/03 - Κυριακή 02/04

Κατα την διάρκεια των παρουσιάσεων του identity issues απο 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου, ειναι ευπρόσδεκτος οποίος θέλει να συνεχίσει να συμμετέχει σε αυτήν την διαδικασία. Συνχρονως στον χώρο του Communitism θα παρουσιάζεται οτι εχει τραβηχτεί μέχρι τότε, χωρίς μοντάζ και χωρίς καμμία επιλογή καθώς ειναι στιγμιότυπα απο την ζωή.

*Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν κινητό ή i-pad με επαρκή χώρο αποθήκευσης, memory stick ή τα απαραίτητα καλώδια για τη μεταφορα των αρχειων σε lap-top


27.03 | Δευτέρα
29.03 | Τετάρτη


Παρουσίαση: Aπό 31 Μαρτίου εώς 2 Απριλίου

Συμμετοχή: 15€

Αριθμός θέσεων: 14


** Για δήλωση συμμετοχών στείλτε μέιλ στο submissions.communitism@gmail.com ή επικοινωνείστε με τη σελίδα. Προκράτηση θέσης απαραίτητη.

Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνικά / Αγγλικά

>
Παύλος Καββαδιας.
Ο Παύλος Καββαδίας εχει ασχοληθεί επαγγελματικά με φωτογραφία, κουκλοθέατρο και φιλμ.
Η ιδέα αυτου του σεμιναρίου γεννήθηκε απο ενα ταξιδι που έκανε στην Ινδία την προηγούμενη χρόνια. Μετά την λήξη ενός θεατρικού project όπου έλαβε μέρος σαν κινηματογραφιστής, συνέχισε το ταξιδι του καταγράφοντας με κείμενο, φωτογραφίες, φιλμ και με μια προσωπική μάτια οτι του έκανε εντύπωση. Αυτα τα ανέβαζε σε μια σελίδα στο Facebook που την ονόμασε tracking India.

>

Το Communitism vol. ΙΙ: Identity Issues καλεί το δημιουργικό ακροατήριο και τοπικούς καλλιτέχνες να αναζήτησουν τα θετικά ίχνη και την πρόοδο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη και την κοινωνία της Αθήνας κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα.

Περισσότερα για το Communitism ------> https://communitism4art.wordpress.com/

>

EN

Tracking Athens | Paulos Kavadias

Have you ever wanted to become an improvised reporter? To record objectively (or not!) moments that surprise you, or a very particular image that you observe in that moment or something that moves you? During the two day event of Communitism Vol.2 and the communication with the local residents of Kerameikou-Metaxourgeio area, we will take the streets, to shoot with very simple media, maybe only through our cellphones.
This is an action that doesn’t require any particular knowledge on filmmaking but only your curiosity, drive and thirst!

27.03 | Monday
29.03 | Wednesday

* The exact hours of the workshop will be announced soon.

Presentation: From the 31st March until 2nd April

Participation fee: 15€ overall

Maximum capacity: 14

*The participants have to have a cellphone or i-pad with adequate storing space or a memory stick or the necessary cables for the transfer of files on a laptop.

* To book a place email us on submissions.communitism@gmail.com or contact us on our facebook page. Pre-booking your place is necessary

Workshop Language: Greek/English

>

Communitism vol. ΙΙ: Identity Issues is inviting the creative audience and local artists to investigate progressive and positive traces that took place in the city and society of Athens during the last 100 years.

More on Communitism: https://communitism4art.wordpress.com/

OHA 2017: MADE in Athens powered by jamjar.gr

Με την παράλληλη δράση του Open House Athens 2017 "MADE in Athens powered by jamjar.gr" σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε δημιουργικούς χώρους παραγωγής της πόλης. Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από τους ίδιους τους δημιουργούς- παραγωγούς και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και παραδοσιακές μεθόδους. Όπως και σε όλες τις ξεναγήσεις του #oha2017, η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Στο πρόγραμμα του MADE in Athens powered by jamjar.gr συμμετέχουν φέτος 20 δημιουργοί και χώροι παραγωγής. Περισσότερες λεπτομέρειες για τους χώρους και το αναλυτικό πρόγραμμα της δράσης μπορείτε να μάθετε εδώ:
http://www.openhouseathens.gr/draseis/made-in-athens/

Χορηγός δράσης: jamjar

Δωρεάν είσοδος

Συν-Πολιτεία 2017

Η Ξένιος Πόλις και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνουν διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα:
ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Yποστήριξη: ALDA, CARDET, TESLA Network, UNICEF, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), ΕΛΕΠΑΠ, Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), Κιβωτός του Κόσμου, Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (ΣΔΓ).

Είσοδος Ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή:
http://xeniospolis.gr/synedrio-syn-politia-2017/

Xenios Polis and the Representation of the European Commission to Greece are organizing the International Scientific Conference under the title:
VULNERABLE SOCIAL GROUPS: SΥNERGIES AND PERSPECTIVES

With the support of ALDA, CARDET, TESLA Network, UNICEF, the National Centre of Social Research, ELEPAP, the Family and Child Care Center, the Ark of the World, the Greek League for Women’s Rights (GWL).

Free Εntrance

For more information and registration:
http://xeniospolis.gr/en/conference-syn-politeia-2017/


Σεμινάριο σφραγίδας EX Libris /// Λούπες

Όλοι έχουμε κάποιο φίλο που κατά καιρούς δανείζεται ένα βιβλίο απο μας και μετά το τρώει η μαύρη τρύπα. Από την άλλη όλοι έχουμε και κάποιο φίλο που κάθε φορά που του ζητάμε να δανειστούμε ένα βιβλίο απο τη βιβλιοθήκη του μας καταχωρεί στο εκνευριστικό τεφτέρι του.
Για να μπεί ένα τέλος σε όλα αυτά, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα θεματικό εργαστήριο σφραγίδας Ex Libris στο οποίο ο κάθε συμμετέχοντας θα φτιάξει την προσωπική του σφραγίδα ή θα κάνει μία δώρο στον εκνευριστικό του φίλο. Έτσι το βιβλίο θα επιστρέφει πάντα στον κάτοχο του με έναν τρόπο αν μη τι άλλο πιο κομψό.

Ex Libris στα λατινικά σημαίνει "εκ των βιβλίων του". Πρόκειται για μικρές σφραγίδες που μπαίνουν στην εσωτερική πλευρά του εξωφύλλου των βιβλίων και υποδηλώνουν ότι αυτά ανήκουν στην προσωπική μας βιβλιοθήκη.
Η θεματολογία ποικίλει, συνήθως όμως απεικονίζουν στοιχεία της προσωπικότητας, κάποια χαρακτηριστικά ή και τα γούστα του ιδιοκτήτη.
Το εργαστήριο αποτελείται απο δύο τρίωρες συναντήσεις. Στην πρώτη συνάντηση θα ασχοληθούμε με τη θεματολογία και το σχεδιασμό των Ex Libris και στη δεύτερη συνάντηση θα τα χάράξουμε.

///

Το σεμινάριο διαρκεί δύο τρίωρα

Τετάρτη 29/3, 18:30-21:30 και
Τετάρτη 5/4, 18:30-21:30

(περιορισμένες θέσεις)

///

Κόστος: 50€ (τα υλικά συμπεριλαμβάνονται στην τιμή)

Info και κρατήσεις θέσεων:
loupeslou@gmail.com
ή στο Inbox της σελίδας μας στο Facebook

Rezeptionsästhetik // Campus Novel

Rezeptionsästhetik
Campus Novel

Opening Thursday 30th March 8-11pm
Open 31st March, 1st + 2nd April 4-8pm

SNEHTA, I. Drosopoulou 47, Kypseli 11257, Athens


Rezeptionsästhetik focuses on the area of Kypseli as a case study of the urban surplus.

Kypseli has been a principal core of the formerly successful financial model of reconstruction, introducing apartment buildings as one of the norms of modern living. The entrances to the apartment buildings are passages of temporary privacy, designed with the purpose of allowing the transition from the public space to the space of the residence. The working hypothesis of Rezeptionsästhetik draws on the entrances of Kypseli as the stock scenery for a performative locative archiving, activated by everyday practice.

The area of Kypseli was scanned with the intention of registering those entrances that showcase aesthetic or decorative features. The collected material was examined with respect to the style of ornamentation, the materials used, the design etc. and it was categorized according to a limited set of aesthetic typologies. The project comprises a series of performative interventions as potential scenarios of connecting to the preexistent.


Campus Novel is an artist run group that was founded in November 2011. The group focuses on several aspects of the archaeology of the present as part of a retrospective practice seeking for new signifiers. Campus Novel projects encompass elements from different fields (philosophy, architecture, semiotics, performing arts) in order to suggest a dialectic form, free from any preallocated meaning.

Campus Novel are Giannis Cheimonakis, Giannis Delagrammatikas, Foteini Palpana, Yiannis Sinioroglou and Ino Varvariti.

>

Rezeptionsästhetik
Campus Novel

Εγκαίνια Πέμπτη 30 Μαρτίου 8 - 11μμ.
Ανοιχτά 31 Μαρτίου, 1 + 2 Απριλίου 4 - 8μμ.

SNEHTA, Ι. Δροσοπούλου 47, Κυψέλη 11257, Αθήνα


Το πρότζεκτ Rezeptionsästhetik εστιάζει στην περιοχή της Κυψέλης ως παραδειγματική περίπτωση μελέτης του αστικού αποθέματος.

Η Κυψέλη αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους πυρήνες του άλλοτε επιτυχημένου οικονομικού μοντέλου της ανοικοδόμησης, συστήνοντας ως νεωτερικό τύπο κατοίκησης την πολυκατοικία. Οι είσοδοι των πολυκατοικιών, σχεδιασμένοι να εξυπηρετούν τη μετάβαση από το δημόσιο χώρο στην αυτονομία της ατομικής κατοικίας συνιστούν περάσματα προσωρινής οικειοποίησης. Η υπόθεση εργασίας του πρότζεκτ Rezeptionsästhetik ορίζει τις εισόδους των πολυκατοικιών της Κυψέλης ως το stock scenery μιας, συνολικά, επιτελεστικής διαχείρισης που ξεκίνησε από την παρατήρηση στο πεδίο της καθημερινής πρακτικής και συστηματοποιήθηκε ως εντοπισμένη αρχειακή καταγραφή συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του ιδιότυπου αυτού αστικού αποσπάσματος.


Η αστική έκταση της Κυψέλης υποβλήθηκε σε μια οριζόντια σάρωση στην οποία καταγράφηκαν οι είσοδοι των πολυκατοικιών που φέρουν αισθητικά ή διακοσμητικά χαρακτηριστικά. Έπειτα από ενδελεχή επεξεργασία του ετερόκλητου υλικού που συγκεντρώθηκε αναφορικά με το είδος της διακόσμησης, τα υλικά, τη χρονικότητα της εκτέλεσης καθώς και άλλων στοιχείων που κρίθηκε σκόπιμο να συμπεριληφθούν, προέκυψε μια μορφή κατηγοριοποίησης που συνοψίζει τις διαφορετικές αισθητικές τυπολογίες που αναδείχθηκαν. Το πρότζεκτ ενσωματώνει μια σειρά δράσεων που πραγματοποιήθηκαν ενδεικτικά σε κάποιες από τις εισόδους ως διαμεσολάβηση ή ως σενάρια δυνητικής οικειοποίησης του προϋπάρχοντος.


Η ομάδα Campus Novel δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2011. Πρόκειται για ένα αυτοδιαχειριζόμενο εικαστικό σχήμα που διερευνά την αρχαιολογία του σύγχρονου ως αναστοχαστική πρακτική απόδοσης νοήματος. Οι Campus Novel ενσωματώνουν στις δράσεις τους νήματα σκέψεων από διαφορετικά γνωστικά πεδία (φιλοσοφία, αρχιτεκτονική, σημειωτική, παραστατικές τέχνες) προτείνοντας μια φόρμα ανοιχτού διαλόγου χωρίς εγγυήσεις, ασφάλειες ή προκαθορισμένες ομολογίες.

Οι Campus Novel αποτελούνται από τους Ινώ Βαρβαρίτη Γιάννη Δελαγραμμάτικα, Φωτεινή Παλπάνα, Γιάννη Σινιόρογλου και Γιάννη Χειμωνάκη.

Wine Olymp Awards 2017

Wine Competitions 2017 in Athens-Greece.
- QUALITY wine and spirits award
- DESIGN wine and spirits award

Register your participation: http://www.olympawards.co.uk/wine-spirits-contest/

Bowery Electric - Beat (1996) Full Album

Track List:

1 Beat - 00:00
2 Empty Words - 07:17
3 Without Stopping - 11:03
4 Under The Sun - 16:18
5 Fear Of Flying - 19:50
6 Looped - 25:29
7 Black Light - 28:09
8 Inside Out - 35:04
9 Coming Down - 42:23
10 Postscript - 47:02

Lawrence Chandler and Martha Schwendener formed Bowery Electric in late 1993 and played their first show together at Brownie's in New York City in January 1994.
Chandler told Alternative Press Magazine that "technologically [Beat] is the beginning of us learning our way around a proper sampler and software which allows us to work with samples on the computer. We can sample ourselves, manipulate sounds, create our own beats and basically work with fewer restrictions." Beggars Banquet Records licensed Beat for release in the U.K./Europe and Kranky in the US.

Bonobo - Migration (Full)
Track List:
00:00 // Migration
05:27 // Break Apart (feat. Rhye)
10:02 // Outlier
17:57 // Grains
22:26 // Second Sun
26:10 // Surface (feat. Nicole Miglis)
30:21 // Bambro Koyo Ganda (feat. Innov Gnawa)
35:24 // Kerala
39:21 // Ontario
43:14 // No Reason (feat. Nick Murphy)
50:43 // 7th Sevens
55:50 // Figures

+Facebook: https://www.facebook.com/bonoboofficial

+Bandcamp: https://bonobomusic.bandcamp.com/albu...

+web: http://bonobomusic.com/

+YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCgyl...

Loscil - Plume (full album)
22 May 2006. Buy the vinyl here: https://www.discogs.com/Loscil-Plume/...

1. 00:00 - Motoc
2. 06:30 - Rorschach
3. 14:54 - Zephyr
4. 20:11 - Steam
5. 27:06 - Chinook
6. 34:10 - Bellows
7. 40:38 - Halcyon
8. 48:00 - Charlie
9. 56:53 - Mistral

Social Media Conference '17

Τα Social Media αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και της Marketing στρατηγικής μας. Δικαίως. Διότι πλέον συχνάζουν εκεί 2.8 δισ. χρήστες από όλο τον κόσμο, με τους Έλληνες να φτάνουν πια τα 5.3 εκατ.

Πώς ξεχωρίζουμε όμως σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου η διαφημιστική δαπάνη έχει ξεπεράσει παγκοσμίως τα €30 δισ.; Πόσο κομβική είναι η συμβολή των Social Media στην επίτευξη των επιχειρηματικών μας στόχων & πόσο εφικτή είναι τελικά η επιτυχημένη εφαρμογή των σημαντικότερων νέων τάσεων και υπηρεσιών;

Το Social Media Conference, το κορυφαίο ελληνικό συνέδριο για το Marketing στα Social Media, επιστρέφει την Πέμπτη, 27 Απριλίου, με στόχο να εκπαιδεύσει και να προσφέρει πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των σημαντικότερων κοινωνικών δικτύων.

Περισσότεροι από 10 διεθνείς και Έλληνες ομιλητές θα μοιραστούν με το κοινό best practices, tips και τη δική τους πολύτιμη εμπειρία για μια σειρά από καίρια ζητήματα: από το Storytelling in a Video-first world, το Influencer Marketing και το Social Advocacy, μέχρι το Social Commerce & την ανάπτυξη της σωστής στρατηγικής σε όλα τα στάδια της καταναλωτικής διαδρομής.

www.socialmediaconference.gr
#smc17gr

Conference "Work as Invention. Art for Social Change"

International Conference in the context of the programme “Artecitya. Envisioning the City of Tomorrow (2014-2018)"
Thessaloniki & Basel


Conference dates: 31 March-1 April 2017 / Goethe-Institut Thessaloniki (GR) and Museum der Kulturen, Basel (CH)

Preparatory workshop:
4 March 2017 (Goethe-Institut Thessaloniki)

Media Lab workshop: 18-22 March 2017 (Goethe-Institut Thessaloniki)

Theme:
The conference will present case-studies and scholarly debates that discuss novel approaches towards work and socially engaged art practices. The aim is to show the mutual dependence of work and art in envisioning the future of an upcoming society, via a productive exchange between the fields of art, education, creative industries, technology, politics, economy and research-based knowledge. Distinguished contributors from these fields, both academics and practitioners, will offer their proposals and insights on building alternative models of urban creativity, social entrepreneurship, resilient economies and civic participation, that can shape the future of work.

The conference will be divided into five sessions with the following working titles:
1. Art for Social Change - theory and practices
2. Political Strategies in Art
3. Community, Urban Transformation, Digital Practices
4. Economy, Invention of Work, Digital Commons, Maker Movement
5. Politics of the Future

Live Broadcast - Public involvement:
A unique trait is the conference format. Directed as a creative laboratory, the conference will pay particular attention to audience interaction, and at the same time function as case-study / best-practice model relevant to the the topic at hand. Public around the world will be able to follow the conference live online broadcast and join the discussion via a specially setup youtube channel. International institutions are invited to host the live broadcast of the event and/or organise parallel discussions.

Training opportunities:
The live broadcast will be done via a specially built, custom-made media lab, conceived and designed in collaboration with Institute HyperWerk. Young creatives from Thessaloniki will be trained to develop and use the system, being offered the opportunity to acquire a new, unique set of skills that they can practise in the future, establishing themselves professionally, not only for future Artecitya events, but also for other occasions, that the conference organisers intend to create, in collaboration with partners in Thessaloniki and elsewhere.

Participation form for the media lab available here: http://www.artecitya.gr/media-lab-workshop-application.html

The conference scenography is designed by Practise(in)Cognition, a group of artists, architects and designers that emerged as a result of Eric Ellingsen’s Perceiving Academy, a project developed for the artist’s residency in the context of Artecitya by Goethe-Institut Thessaloniki last Summer. Goethe-Institut Thessaloniki’s Artecitya Agency supports Practise(in)Cognition in their first steps, offering them opportunities to learn-by-doing.

Finally, in preparation of the Conference, an introductory workshop with the Conference Principal Scientific Consultant, Dr. Sotirios Bahtsetzis, will take place one month prior (on March 4), introducing the local public to the main concepts to be discussed during the conference.

Reserve your seat for the preparatory workshop here:http://www.artecitya.gr/preparatory-workshop-reservation.html.

Confirmed contributions include:

Video statements by:

Tania Bruguera, political artist
Kari Conte, Director of Programs and Exhibitions, International Studio & Curatorial Program (ISCP), New York
Eric Ellingsen, artist, architect, educator
Anne Filson and Gary Rohrbacher, architects, professors, and founders of the US based architecture, design, and research firm Filson and Rohrbacher
Pablo Helguera, artist, educator, author ​
Jeanne van Heeswijk, artist
Dr. phil. Monika Kästli, art historian and curator
Achilleas Kentonis, trans-disciplinary artist, innovation trainer and engineer; founder and director of ARTos Foundation Nicosia
Florian Malzacher, freelance curator, writer and dramaturge, artistic director of Impulse Theater Festival
Pedro Reyes, artist
Prof. Dr. Felix Stalder, Professor for Digital Culture, Zurich University of the Arts; Senior Researcher, World Information Institute, Vienna
Nato Thompson, Artistic Director, Creative Time, New York
Jeanne Van Heeswijk, artist

Responders:
Stephanie Bertrand, independent curator
Niels Boeing, journalist, author, co-founder of Fab Lab Fabulous St. Pauli, Hamburg
Prof. Dr. Christopher Dell, Professor for Urban Design Theory at Hafencity University Hamburg
Giovanni Flore, Benetton Digital Signage Project Management, former consultant at Fabrica
Dr. Giorgos Giouzepas, environmental scientist
Harikleia Hari, architect
Philip Horst, artist, KUNSTrePUBLIK, co-founder ZK/U Berlin
Lena Jöhnk, PhD student in the field of Socially Engaged Art, Hafen City University Hamburg
Samuel Kalika, artist, designer; founder of Critical Concrete, Porto
Christof Mayer, Raumlabor, Berlin​
Christos Pierros, Economist, Senior researcher at Labour Institute of GSEE (General Workers Confederation of Greece)
Rainer Rosegger, sociologist
Dr. Stergios Seretis, political economist
Prof. Max Spielmann, Hyperwerk Institute for Postindustrial Design, Basel
Dr. Kostis Stafylakis, art theorist and visual artist, political scientist, Adjunct at the University of Patras
Prof. Dr. Nicholas Theocarakis, Associate Professor of Political Economy and History of Economic Thought at the Department of Economics of the National and Kapodistrian University of Athens


INFO

Organised by: Artecitya by Goethe-Institut Thessaloniki and HyperWerk Institute for Postindustrial Design – Academy of Art and Design – University of Applied Sciences & Arts Northwestern Switzerland, Basel

Co-organised by:
LABattoir by Municipality of Thessaloniki

In collaboration with:
Artecitya by TIF – Helexpo, Thessaloniki
Museum der Kulturen, Basel
Artecitya by KUNSTrePUBLIK, Berlin

Venues:
Goethe-Institut Thessaloniki
66 Vasilissis Olgas Str., 546 42, Thessaloniki, Greece
Language: English and Greek with simultaneous translation

Museum der Kutlturen Basel
Münsterplatz 20, 4051, Basel, Switzerland
Language: English and German

Free Entrance

Contact:
Aris Kalogiros, Goethe-Institut Thessaloniki
Τ: +30. 2310.88.96.11
E: aris.kalogiros@thessaloniki.goethe.org

Institutions interested in hosting the live broadcast of the conference, please contact:
Lydia Chatziiakovou, ArtBOX Creative Arts Management
T. +30.2310.22.46.26
E. info@artbox.gr

The project receives financial support from the European Commission within the framework of the Creative Europe - Culture programme. The present communication reflects the views only of the authors. The Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Information on Artecitya: www.artecitya.gr; www.artecitya.eu
Information on the Conference: http://www.artecitya.gr/conference-work-as-invention.html

  • Δωρεάν είσοδος

Free Thess Doc Films Online

Festival Scope's new online event is screening a fantastic selection of films from Thessaloniki Documentary Festival! Head to the website to see all the films on offer: http://bit.ly/2lKTRvk
Only 200 free tickets available per film!

FASMA Festival 2017

4-7 May 2017
4-day festival, dedicated to the full spectrum of electronic music culture.
From experimental and noise to dance music and from audio-visual installations to technical workshops, FASMA aims to bridge music, art and technology under one single event.

Venues:
Old Stock Exchange Market
Six d.o.g.s
Astron bar
Chitirio
Garden of the Association of Greek Archaeologists
Public Agora of Kypseli

Tickets tba

With the support of:
Resident Advisor | Stray Landings | Athens Voice (official) | This is Athens |CultureNow.gr | Allaboutfestivals | UrbanStyleMag | Antivirus magazine |Luben Guide | deBop | Beater.gr | Cannibalradio.com | Paranoise Radio |Habeat Records

www.fasmafestival.com

Athens Science Festival 2017

Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία; Ή Τεχνητή Νοημοσύνη, Μεγάλα Δεδομένα, Προγραμματισμός, Γενετική; Δεν απέχουμε πολύ από την εποχή που τα τελευταία θα αποτελούν κομμάτι της βασικής μας εκπαίδευσης. Δεν τα ακούμε για πρώτη φορά, ωστόσο, από σύγχρονη τάση, γίνονται πλέον κομμάτι της καθημερινότητας και τρόπος ζωής.

Με όπλο τη γνώση και την ανοιχτή πρόσβαση σε καινοτόμα εργαλεία μπορούμε πια να εφεύρουμε νέες τεχνολογίες, να δημιουργήσουμε ευφάνταστες κατασκευές και να πάρουμε την επιστήμη στα χέρια μας, «Διαμορφώνοντας το μέλλον μας»! Με αυτό το σύνθημα, το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, επιστρέφει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 29 Μαρτίου εώς τις 2 Απριλίου 2017, όπου μας προσκαλεί και μας προκαλεί για μια βουτιά στην τεχνολογία του μέλλοντος: drones, ίντερνετ των πραγμάτων, εικονική πραγματικότητα και αυτοκίνητα ρομπότ, μεταξύ πολλών άλλων. Μη μείνεις θεατής, γίνε μέρος της αλλαγής!

Κατά τη διάρκεια του Athens Science Festival, μικροί και μεγάλοι, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε συναρπαστικές συζητήσεις και ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, εκθέσεις, παρουσιάσεις και προβολές, καθώς και να συμμετάσχουμε σε εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και επιμορφωτικά παιχνίδια.

Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Βρετανικό Συμβούλιο, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πολλούς ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

>

Literature, Math, Physics, Biology? Or Artificial Intelligence, Big Data, Programming, Genetics? We are not so far away from the time that these will be a part of our basic education. It is not the first time we hear about them, however, the modern trend quickly turns into a part of our daily life and our way of living.

Equipped with knowledge and open access to innovative tools we can now invent new technologies, manufacture fantastic creations and take science into our own hands “Shaping our future”! With this motto, the celebration of Science and Innovation, the Athens Science Festival, returns once again in Technopolis City of Athens from 29 March to 2 April, inviting and challenging us to dive into the technology of the future: drones, internet of things, virtual reality and robotic cars, amongst many others. Don’t just stare, be part of the change!

During the Athens Science Festival, our young, as well as adult, audiences will have the opportunity to attend exhibitions, screenings and thought-provoking lectures and debates by renowned Greek and foreign scientists and to take part in workshops, various educational activities and educational games.

The Athens Science Festival is jointly organised by the educational organisation “Science Communication – SciCo”, the British Council, the Technopolis City of Athens Industrial Gas Museum, the Onassis Scholars’ Association and the General Secretariat for Research and Technology, in collaboration with a variety of academic, research and educational institutions.Digital Innovation Hubs - The Agrofood case

Thessaloniki innovation Zone in cooperation with European Commission - DG Connect, “Directorate General for Communications Networks, Content and Technology”, have the honour to invite you to the event “Digital Innovation Hubs –The AgroFood case”.

If you wish to attend the event, don't forget to fill in this form:https://goo.gl/forms/rofPUIsqlotUpwkL2

The EC recently published a communication promoting Digital innovation hubs (DIH) as ecosystems that support bottom-up innovation in a particular industrial sector benefiting from the competitive advantage offered by digital technologies. Ideally, such hubs consist of SMEs, large industries, startups, researchers, accelerators, and investors. They aim to creat...Δείτε περισσότερα

  • Επιχειρηματικότητα
  • Δωρεάν είσοδος

Lost in Thoughts [Calm Beats Mix]
Similar Music on Spotify » http://bit.ly/CMsingles

Tracklist:
0:00 Harris Cole - Louie's Lullaby
2:53 Aso - Lucid Dreams
5:57 mt. marcy - tied together
7:59 idealism - a moment of silence
10:11 Helios - Halving The Compass
15:38 Aso - Some Cozy music made by opening soda
17:33 idealism - ikigai
20:03 Baths - Rain Smell
25:43 idealism - phosphenes
28:36 mt. marcy - sometimes
30:35 In Love With A Ghost - sorry for not answering the phone, i'm too busy trying to fly away
32:48 Aso - Moment For...

Follow the artists
Harris Cole: https://soundcloud.com/iamharriscole
Aso: https://soundcloud.com/aricogle
mt. marcy: https://soundcloud.com/mt-marcy
idealism: https://soundcloud.com/idealismus
Helios: https://soundcloud.com/keithkenniff
Baths: https://soundcloud.com/bathsmusic
In Love With a Ghost: https://soundcloud.com/in-love-with-a...

Photo by Benjamin Disinger
https://flic.kr/p/ppDvZA

Follow Chillhop
Spotify » https://open.spotify.com/user/chillho...
Bandcamp » http://chillhop.bandcamp.com
Website » http://chillhop.com
YouTube » http://youtube.com/chillhopdotcom
Facebook » https://www.facebook.com/Chillhop
Reddit » http://reddit.com/r/chillhop

Useful Links
Submit Music » http://chillhop.com/submit
Using our Music in Videos » http://chillhoprecords.com/license

3ο Packaging Conference

Η πιο «γεμάτη» μέρα που έζησαν ποτέ τα στελέχη της Συσκευασίας:
• Παρουσιάζονται καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στο κλάδο σχετικά με τον σχεδιασμό, τη χρήση και την ασφάλεια των προϊόντων σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας.
• Επιδεικνύονται όλες οι τελευταίες εξελίξεις και τεχνολογίες Συσκευασίας.
• Συζητιούνται οι συσκευασίες που προσελκύουν τον καταναλωτή
• Διερευνώνται καινοτομίες, μέθοδοι και λύσεις που ο κλάδος της Συσκευασίας υλοποιεί ή πρέπει να υιοθετήσει.
• Σχολιάζονται οι κατευθύνσεις μεταξύ των διαφόρων τεχνικών μέσων και τεχνολογικών εφαρμογών τις οποίες χρειάζεται να ακολουθεί η βιομηχανία Συσκευασίας.

Το 3ο Packaging Conference απευθύνεται:

• Σε όλο το φάσμα των συσκευασιών προϊόντων που αφορούν τη βιομηχανία Food & Drink, Non Food, Luxury & Own Label προϊόντων, Secondary & Tertiary συσκευασία.
• Στις κυριότερες παραγωγικές και εμπορικές κατηγορίες, όπως Τροφίμων, Ποτών, Εστίασης, Καλλυντικών, Φαρμάκων, Γεωργικών & Αγροτικών ειδών, Γραφικών Τεχνών, Εκτυπώσεων, Ειδών Συσκευασίας-Πλαστικών, Προϊόντων Χάρτου, Αυτοματισμών, Ηλεκτρονικών, Χονδρεμπορίου, Λιανεμπορίου, Εξαγωγών.

www.packagingconference.gr
#packaging17

The gastronomical compass of TEDxThessaloniki

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, η γαστρονομική πυξίδα της Θεσσαλονίκης σταματάει στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο των συντεταγμένων της πόλης, προκειμένου να θέσει τις βάσεις για το μεγάλο event στις 22 Απριλίου 2017!

Στο γυάλινο κουτί της Πλατείας Αριστοτέλους από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ, οι άνθρωποι του TEDx Thessaloniki 2017, θέλοντας να βρουν νέες συντεταγμένες από άτομα της πόλης, θα βρίσκονται εκεί προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο για τις διαφορετικές κατευθύνσεις που ετοιμάζονται να στηθούν στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, Μ2 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, εκείνες τις ώρες θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου για το main event και η δοκιμή των signature συνταγών που επιλεγμένα και αγαπημένα καταστήματα της πόλης έχουν δημιουργήσει αποκλειστικά για εκείνη την ημέρα για τους φίλους του TEDxThessaloniki 2017, τα οποία θα διατίθενται δωρεάν στο κοινό!

Πρόκειται για μια δράση, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο πλαίσιο του θεσμού του TEDxThessaloniki. Η ομάδα του TEDxThessaloniki 2017 αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της για να φέρει πιο κοντά ανθρώπους της πόλης και όλοι μαζί να την κάνουμε να μείνει αξέχαστη.

Ελάτε να γιορτάσουμε και να ρυθμίσουμε την πυξίδα μας στην Πλατεία Αριστοτέλους το Σάββατο 18 Μαρτίου παρέα με αποκλειστικές συνταγές και πολύ μουσική σε ένα αξέχαστο Street Event!

Βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο καινούριο μας site: www.tedxthessaloniki.com!

*To event τελεί υπό την αιγίδα του Thessaloniki Food Festival του Δήμου Θεσσαλονίκης

Δωρεάν είσοδος

Athens Startup Weekend University 2017

Athens Startup Weekend University is a 54-hour event exclusively for University students and fresh graduates, where participants pitch ideas for new startup companies, form teams around those ideas, and work to develop a working prototype in only two days.

Beginning with Friday night pitches and continuing through brainstorming, business plan development, and basic prototype creation, Startup Weekends culminate in Sunday night demos and presentations. During the event, participants have the chance to effectively turn their ideas into reality by collaborating with like-minded individuals outside of their daily networks. All teams are connected with mentors and experts from the local entrepreneurship community in order to aid them in the process of building a sustainable company. The weekend is centered around action, innovation, and education.

Athens Startup Weekend University is the perfect chance to pitch, test and develop your idea into your own startup.

Get your ticket now, and join us for 54 hours of creativity and innovation!

DATE
31 March-02 April 2017

PLACE
Impact Hub Athens

INFORMATION
For more details, visit the Athens Startup Weekend University website:https://goo.gl/5DJi84

TICKETS
Tickets are available here: https://goo.gl/Yhd7xN

Great Movie Soundtracks Mix (Audio)
Mixed collection of some popular and less known movie tracks.

Compiled by Nufonic
https://www.facebook.com/nufonic.music

No copyright infringement intended. All rights by the copyright holders - created for listening purposes.

Tracklist:


Escape from New York - Main Theme (John Carpenter)
Tron Legacy - The Grid (Daft Punk)
Drive - Nightcall (Kavinsky)
The Crow - Burn (The Cure)
Manhunter - This Big Hush (Shriekba)
Django Unchained - Ancora Qui (Ennio Morricone/Elisa)
Wall Street - Strange Overtones (David Byrne)
Wild at Heart - Wicked Game (Chris Isaak)
Pulp Fiction - Girl You’ll Be a Woman Soon (Urge Overkill)
Cat People - Putting Out Fire (David Bowie)
Midnight Express - Chase (Giorgio Moroder)
Escape from NY - President at the Train/Duke Arrives (John Carpenter)
The Lincoln Lawyer - Ain’t No Love in the Heart of the City (Bobby Bland)
Rainman - Main Theme (Hans Zimmer)
Blade Runner - Main Theme (Vangelis)

Bonobo - Sweetness [Full Album]


"Sweetness" by Bonobo was a bootleg unofficialy released in 2002.

Download the album : https://tr.im/3a222
Please support the artist if you can.

Bonobo's website: http://bonobomusic.com/
Facebook: https://www.facebook.com/bonoboofficial
SoundCloud: https://soundcloud.com/bonobo
Instagram: http://instagram.com/si_bonobo
Youtube: https://www.youtube.com/user/BonoboVids
Twitter: https://twitter.com/sibonobo

Tracklist:
00:00 1) Bonobo - Terrapin (Sonorous Star Remix)
04:55 2) Bonobo - Super 8
10:18 3) Bonobo - Dismantling Frank
13:50 4) Bonobo - Kota (Bonobo Rework)
19:32 5) Bushy - Never (Bonobo Mix)
24:57 6) Bonobo - Scuba
29:16 7) Bonobo - Dinosaurs (Jon Kennedy Mix)
33:21 8) Bonobo - The Sicilian
37:37 9) Pilote - Turtle (Bonobo Mix)
42:45 10) Bonobo - The Shark
47:28 11) Bonobo - The Plug (Quantic Mix)
53:44 12) Bonobo - Terrapin (Mr. Scruff Mix)
1:01:40 13) Bonobo - Scuba (Amon Tobin Remix)
1:07:49 14) Jon Kennedy - Tell Me How You Feel (Bonobo Mix)

Indie/Rock/Alternative Compilation - Summer 2016 (1-Hour Playlist)

Listen to an hour of the best indie-rock music, perfect for a summer road trip. Tracklist and download below…
DOWNLOAD: http://hyperurl.co/SummerIndieRockDL
Subscribe to be the first to hear the best new independent music! http://bit.ly/145fFnx


Tracklist:
0:00 Castlecomer -- 'The Noise'
https://www.facebook.com/castlecomer
https://soundcloud.com/castlecomer
Download: http://azon.ly/TheNoise
3:40 Only Sun -- ‘Overcome’
https://www.facebook.com/onlysunofficial
https://soundcloud.com/onlysunofficial
Download: http://azon.ly/OnlySun
6:02 Love in October -- ‘Teenage Evolution’
https://www.facebook.com/loveinoctobe...
https://soundcloud.com/love-in-october
Download: http://azon.ly/TeenageEvolution
8:46 The Genius Buddha Band -- ‘I Don’t Mind’
https://www.facebook.com/thegeniusbud...
https://soundcloud.com/the-genius-bud...
Download: N/A
12:03 WANDERER -- ‘Driving’
https://www.facebook.com/wanderersongs
https://soundcloud.com/wanderersongs
Download: http://hyperurl.co/SummerIndieRockDL
15:44 Slowlights -- 'A Light’
https://www.facebook.com/slowlightsband
https://soundcloud.com/slowlightsband
Download: N/A
19:44 Hoyle -- ‘True’
https://www.facebook.com/hoylemusic/
https://soundcloud.com/hoyle-music
Download: http://azon.ly/Hoyle
23:01 Sam Tomlins -- 'Kick Me Softly’
https://www.facebook.com/SamTomlinsMusic
https://soundcloud.com/sam-tomlins
Download: N/A
25:36 Francis Moon -- 'Anchor’
https://www.facebook.com/FrancisMoonM...
https://soundcloud.com/francismoon
Download: http://hyperurl.co/SummerIndieRockDL
29:41 Year of Suns -- 'The Undertow'
http://yearofsuns.com/
https://www.facebook.com/YearofSuns/
https://twitter.com/yearofsuns
https://www.instagram.com/yearofsuns/
Download: http://hyperurl.co/SummerIndieRockDL
33:35 Dum-Chang -- 'Atticus Finch'
https://www.facebook.com/Dumchangoffi...
https://soundcloud.com/dum-chang-band
Download: http://hyperurl.co/SummerIndieRockDL
37:40 Small Culture -- 'Too Late (ft Catharine Maloney, Nick Krill and Cameron Wilson)’
https://www.facebook.com/SmallCulture/
https://soundcloud.com/smallculture
Download: http://hyperurl.co/SummerIndieRockDL
40:50 NOVELLAS -- 'Foolish'
https://www.facebook.com/NovellasUK
https://soundcloud.com/novellas-band
Download: http://hyperurl.co/SummerIndieRockDL
43:55 Dantevilles -- 'Sea Of Change'
https://www.facebook.com/dantevilles/
https://soundcloud.com/dantevilles
https://open.spotify.com/artist/15Lbk...
Download: http://azon.ly/Dantevilles
47:01 Nicholas Roberts -- 'The Rest of Our Lives'
https://www.facebook.com/nicholasrobe...
https://soundcloud.com/nicholasrobert...
Download: http://hyperurl.co/SummerIndieRockDL
50:04 Aux House -- 'Antique Radio'
https://www.facebook.com/auxhousemusic
https://soundcloud.com/aux-house
https://auxhouse.bandcamp.com/album/a...
Download: http://hyperurl.co/SummerIndieRockDL
52:59 Son & Thief -- 'You Don’t Want That'
https://www.facebook.com/sonandthief
https://soundcloud.com/sonandthief
Download: http://hyperurl.co/SummerIndieRockDL
56:22 Indigo Velvet -- 'Easy Love'
https://www.facebook.com/weareindigov...
https://soundcloud.com/indigovelvet
Download: http://hyperurl.co/SummerIndieRockDL
59:06 No Mountains -- 'Trees of Memories'
https://www.facebook.com/nomountains
https://nomountains.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/nomountains
Download: http://hyperurl.co/SummerIndieRockDL
1:03:12 LITTLE COYOTE -- 'Neverending'
http://littlecoyote.com.au/
https://soundcloud.com/little_coyote
https://www.facebook.com/littlecoyote...
Download: http://hyperurl.co/SummerIndieRockDL
1:06:56 Francis Moon -- 'Summer Skin'
https://www.facebook.com/FrancisMoonM...
https://soundcloud.com/francismoon
Download: http://hyperurl.co/SummerIndieRockDL


DOWNLOAD THIS COMPILATION: http://hyperurl.co/SummerIndieRockDL

Find alexrainbirdMusic on:
Official website: http://www.alexrainbirdmusic.com/
Facebook: https://www.facebook.com/alexrainbird...
Twitter: https://twitter.com/alxrnbdMusic
Spotify: https://play.spotify.com/user/alxrnbr...
Soundcloud: https://soundcloud.com/alexrainbirdmusic
Instagram: https://instagram.com/alexrainbirdmusic/

Official merchandise -
Worldwide store: http://shop.spreadshirt.com/alexrainb...

About alexrainbirdMusic: Since 2011, Alex Rainbird has been hunting down and showcasing the very best in independent music. Featuring over 50 new artists a month, Alex hopes to provide a platform for underrated musicians to be heard and for viewers to find their new favourite band. Join Alex's +97,000 subscribers today to be the first to hear the finest independent music!

17 Marzo - AB Aldo Becca

VENERDì 17 MARZO | H 21.00 |

AB [Aldo Becca] presenta

D'ora Stella e altre canzoni
_
La mia casa è un camper
e ho un can’ per la coda
ma in tre ci si sta,
dammi un giorno di felicità

Dicono che chi non lavora
l’amore non fa?
Noi proviamo che non è la verità

Tienimi stretto, grandina sul tetto
Se butta proprio male...
farò un lavoretto.
Voglio partire, tu hai impegni a venire?
Io soltanto un disco da finire

La mia casa è un camper
e ho un can’ per la coda
ma in tre ci si sta,
dammi un giorno di felicità
_

ascolta qui:
https://aldobecca.bandcamp.com/
Circolo Arci
Futuro Imperfetto 2.0
Via Bologna 26 Pescara
Ingresso e comunicazione riservati ai soci ARCI 2017

Thievery Corporation Strictly Reggae Dub Mix

I made this mix in honor of Thievery's upcoming album "The Temple of I & I" recorded in Jamaica. This mix includes some rare remixes and vinyl only b-sides. Here's 20 yrs of TC inna reggae dub stylee.

Out Feb 10, 2017
Links to pre-order below
VINYL: LP http://bit.ly/TempleILP
CD: http://bit.ly/TempleICD
MP3: http://bit.ly/TempleMP3

Tracklisting:

The Outernationalist ft Ras Pidow (Rewound)
Wax Poetic ft Norah Jones – Angels (TC remix)
Originality ft Sister Nancy
Black Uhuru - Boof n’ Baff n’ Biff (TC Reconstruction)
Radio Retaliation ft Sleepy Wonder
Amerimacka – (TC remix)
Amerimacka ft Notch
The Wailers - Get Up Stand Up (TC remix)
Anoushka Shankar - Beloved (TC remix)
Until the Morning ft Emiliana Torrini – (Rewound)
Treasures ft Brother Jack
Stargazer ft Sleepy Wonder
Transcendence
State of The Union ft Sleepy Wonder & Shinehead
Damian - Habanos Days – (TC remix)
Warning
Warning (Dub)
Assault on Babylon
Richest Man in Babylon ft Notch
Richest Man in Babylon (G Corp remix)
Meeting with His Majesty
One
2001 Spliff Odyssey
Web of Deception ft Tamara Wellons
Warning Shots ft Sleepy Wonder & Gunjan
Thunderball – Hijack (TC remix)
False Flag Dub ft Ras Puma
Sound The Alarm ft Sleepy Wonder
Letter to the Editor ft Raquel Jones
Baaba Maal – Souka Nayo (TC remix)
Lagos Communique
Boozoo Bajou – Under My Sensi (TC remix)
Truth & Rights ft Sleepy Wonder
Focus on Sight ft See-I
From Creation
A Guide for I&I
Luscious Jackson - Nervous Breakthrough (TC remix)
Coming From The Top
Walking Through Babylon
Rockers Hi-Fi – Transmission Central (TC remix)
Overstand ft Ras Puma
Wires and Watchtowers ft Sista Pat
Sun, Moon and Stars
Revolution Solution ft Perry Farrell (TC remix)
Blasting Through The City ft Notch
38-45 (A Thievery Number) ft See-I

Cocteau Twins - Victorialand

The album title referred to the part of Antarctica known as Victoria Land, after Queen Victoria (and forming the British claim to the continent, currently dormant under international treaty). As was often the case with Fraser's vocals, the lyrics are indecipherable.[3] The titles of each track were borrowed from passages on the Arctic and Antarctic in David Attenborough's The Living Planet: A Portrait of the Earth, the accompanying book to his 1984 BBC nature documentary series The Living Planet.

WGD "Sing me a Poster" exhibition opening

"Sing me a poster" exhibition which is hosted by the 3rd annual Visual Communication Designers Meeting, will open at 17:30 on the 11th of March, 2017 at the ground floor of "Politis" newspaper offices at Nicosia, Cyprus. The exhibition features 70 posters created by the collaborations of 115 designers from 39 different countries. Each poster is dedicated to a song of their choice. The opening will be backed by the music of the songs that were visualized by the designers.

Julie London - The Elegance
Subscribe to our channel : https://discover.lnk.to/RetroChicSubs...

00:00 Cry Me a River
02:57 Mad About the Boy
05:09 My Heart Belongs to Daddy
07:51 Blue Moon
10:24 Diamonds Are a Girl's Best Friend
12:26 Misty
15:37 When I Fall in Love
18:57 Body and Soul
21:27 What a Diffference a Day Made
23:34 But Not for Me
25:59 The More I See You
29:02 Black Coffee
32:00 Why Don't You Do Right
34:17 'Round Midnight
37:11 Let There Be Love

DJI New Pilot Experience - Athens

Learn to fly safe and unleash your creativity by attending a DJI New Pilot Experience event. These free events are designed to give first-time pilots the knowledge needed to become a capable pilot.

Following an informative indoor session, participants will get hands-on flight experience with a Mavic Pro from an experienced instructor in an outdoor environment. Pilots will also have the chance to win prizes by completing the special NPE Challenge.
Register today and learn what it’s like to be a DJI pilot!

PLEASE NOTE: YOU MUST REGISTER VIA THE TICKET URL TO BE CONSIDERED AS ATTENDING THIS EVENT

Designing for Food

AgroDesign Cluster presents:

Designing For Food
3 - 5 Μαρτίου 2017
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη
Ωράριο Λειτουργίας:
Παρασκευή: 10:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 18:00
Κυριακή: 11:00 - 15:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους εκθέτες και επισκέπτες της Detrop - Oenos 26th International Exhibition of Food Beverages Machinery Equipment and Packaging - 6th International Wine Fair

Η έκθεση είναι μια συνεργασία της ΑΜΚΕ Creativity Platform και του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

>

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Creativity Platform, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας τουAgroDesign Cluster οργανώνουν έκθεση στην οποία θα παρουσιάζονται οι πολλές δημιουργικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν την προώθηση προϊόντων τροφίμων και ποτών όπως σχεδιασμός συσκευασίας, σχεδιασμός ιστοσελίδας, φωτογραφία και βίντεο, ταυτότητα και οπτική επικοινωνία, διαφήμιση κ.ά.

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της Detrop – Oenos 2017 που πραγματοποιεί η ΔΕΘ-Helexpo στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017.

Ο αγροδιατροφικός κλάδος παράγει σήμερα τα πιο σημαντικά προϊόντα μαζικής κατανάλωσης στη σύγχρονη κοινωνία. Επηρεάζεται αλλά και επηρεάζει δραματικά τις συνήθειες, την κουλτούρα διαβίωσης αλλά και την ίδια την πολιτισμική υπόσταση των κοινωνιών.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι δημιουργικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν και προωθούν τα προϊόντα διατροφής αντανακλούν, ως ένα σημαντικό βαθμό, τη συλλογική κουλτούρα των κοινωνιών που τα καταναλώνει ή στις οποίες απευθύνονται. Έτσι, η έκθεση DESIGNING FOR FOOD που επιχειρεί να συγκεντρώσει μαζί όλες αυτές τις δημιουργικές υπηρεσίες, πέρα από το εμφανές εικαστικό της ενδιαφέρον, μπορεί να δημιουργήσει ένα πλαίσιο σκέψης για το σύγχρονο διατροφικό μας πολιτισμό, την κατανάλωση, τις διαδικασίες που διαμεσολαβούν στη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής ταυτότητας των βασικών, για την ανθρώπινη ύπαρξη, αγαθών και προϊόντων.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Creativity Platform έπειτα από ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε επαγγελματίες του χώρου (επαγγελματίες της οπτικής επικοινωνίας και του σχεδιασμού, web designers, φωτογράφοι, επαγγελματίες του χώρου της διαφήμισης και άλλους) συγκέντρωσαν προτάσεις και έργα από 21 δημιουργικούς επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα, τα οποία έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο υποστήριξης και προώθησης προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα.
Οι συμμετέχοντες δημιουργοί και δημιουργικά γραφεία είναι:

A.S. Advertising
Costas Bissas
Dolphins // communication design
epsilon creative studio
expovision
Kommigraphics Design Studio
Lazy snail
Oxhouse Design Studio
Point Blank
RED CREATIVE
Skafandro
slab
twomatch
WEB4BUSINESS
Yiannezi Creative
Yonas Design
Αιμιλία Παναγιώτου
Θεοδόσης Γεωργιάδης
Θωμάς Καρανίκας
ΚΑΠΑΝΙ GRAPHIX
Νάγια Μουταφτσή

If It Sounds Like Bacon You´re Doing It Right

IF IT SOUNDS LIKE BACON YOU’RE DOING IT RIGHT
One window / One grid
6.03.2017 - 26.11.2017
A-DASH Project Space / Asklipiou 74 / 11471 Athens


We are inviting one artist/ collective of artists per month to respond to a particular window of the A-DASH Project Space.

Artist I. : Campus Novel 6-26th March
http://campusnovel.blogspot.gr/

Each artist will create a poster/graphic design that takes into account and plays with the design of the metal grid that protects the window. Each poster will be visible from the street, at night, for one month.

The window in question was fully replaced and custom installed by the A-DASH team. Welded into place, the metal work protecting it incorporates a typical athenian modernist design. Hence the title: if you are welding right, it sounds like sizzling bacon.

The A-DASH house never sleeps, even at night passersby see a light shining from within.

>

To Α-DASH προσκαλέι ένα καλλιτέχνη κάθε μήνα να δημιουργήσει ένα έργο έχοντας ως αναφορά το μεταλλικό προστατευτικό κάγκελο του παραθύρου. Το εκάστοτε έργο θα είναι ορατό από έξω καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Το συγκεκριμένο κάγκελο, τυπικό του Αθηναικου μοντερνισμού, επιλέχθηκε και εγκαταστάθηκε στο παράθυρο απο την ομάδα του A-DASH. Ο τίτλος αναφέρεται ακριβώς στη διαδικασία της συγκόλλησης του μετάλλου όπου λέγεται οτι αν πετυχαίνει ακούγεται όπως το ψήσιμο του μπείκον.

Το Α-DASH δεν κοιμάται ποτέ.


List of invited artists:

Campus Novel: March 6th - 30th
Theo Prodromidis: April 10th - 30th
Sigurður Atli Sigurðsson and Leifur Ýmir: May 8th - 28th
Chrysanthi Koumianaki & Fanis Kafantaris: June 5th - 30th
Talc Studio: July 10th - 30th
Benjamin Cohen: August 7th - 27th
Kristin Runarsdottir: September 11th - 30th
Ben Callaghan & Mica Warren: October 9th - 29th
Jennifer Niederhauser-Schlup: November 6th - 26th

The Politics of Art Making

THE POLITICS OF ART MAKING
A roundtable organized by the team of the international research project Learning from documenta in collaboration with the Laboratory of Anthropological Research,
Department of Social Anthropology, Panteion University of Social and Political Sciences, will be held on Thursday March 9th, 2017 at 6.30 pm.

The roundtable will take place at The Athens School of Fine Arts (Auditorium of the new Library), 256 Peiraios str.

Discussants:
Panos Charalambous, Professor, Rector of the Athens School of Fine Arts.
Navine G.Khan-Dossos, visual artist.
Rick Lowe, visual artist.
Arjang Omrani, audio-visual anthropologist and film-video artist.
Nina Pappa, visual artist, Assistant Professor at the School of Architecture of the National Technical University of Athens.
Theophilos Tramboulis, translator and editor.

Moderators of the discussion on behalf of the Learning from documenta team:
Apostolos Lampropoulos, Professor of Comparative Literary and Cultural Studies at the University Bordeaux Montaigne.
Elpida Rikou, Adjunct Lecturer of Anthropology of Art at the Athens School of Fine Arts and member of TWIXTlab.

The discussion will be conducted in Greek and English, with simultaneous translation from both languages by Katerina Saratsioti and Virginia Kangou.

Nina Simone - The Diva
Discover our Best of Soul :
♫ on Spotify : https://VA.lnk.to/Spotify-Soul
♫ on Deezer : https://VA.lnk.to/Deezer-Soul

Subscribe now and never miss a video : https://discover.lnk.to/JazzAndSoulSu...

00:00:00 - Nina Simone - My Baby Just Cares for Me
00:03:38 - Nina Simone - Mood Indigo
00:07:42 - Nina Simone - Blue Prelude
00:11:02 - Nina Simone - I Love You Porgy
00:15:13 - Nina Simone - Love Me or Leave Me
00:18:37 - Nina Simone - He's Got the Whole World in His Hands
00:21:46 - Nina Simone - Don't Smoke in Bed
00:24:59 - Nina Simone - Stompin' at the Savoy
00:27:08 - Nina Simone - Tomorrow
00:30:10 - Nina Simone - He Needs Me
00:32:40 - Nina Simone - You've Been Gone Too Long
00:34:50 - Nina Simone - Solitaire
00:37:00 - Nina Simone - Willow Weep for Me
00:40:36 - Nina Simone - Little Liza Jane
00:43:52 - Nina Simone - You'd Be so Nice to Come Home To
00:48:26 - Nina Simone - Flo Me La
00:53:51 - Nina Simone - Nina's Blues
01:01:01 - Nina Simone - Can't Get Out of This Mood
01:07:12 - Nina Simone - Children Go Where I Send You
01:09:45 - Nina Simone - It Might as Well Be Spring
01:12:35 - Nina Simone - That's Him over There
01:15:06 - Nina Simone - Chilly Winds Don't Blow
01:17:49 - Nina Simone - Theme From
01:20:18 - Nina Simone - Central Park Blues
01:27:03 - Nina Simone - In the Evening by the Moonlight
01:33:16 - Nina Simone - Porgy
01:38:27 - Nina Simone - Trouble in Mind