The unseen Iran // Το Ιράν που δεν είδα

“The unseen Iran”
A Tribute to Iranian film and Cinema
Under the auspices of the International Thessaloniki Film Festival
6, 7, 8 February 2017 -- “Stavros Tornes” hall

“The unseen Iran” will have the opportunity to experience all those who will attend the 3 days tribute to the Iranian Film and Cinema that is being organized by the Cultural Center of the Embassy of Islamic Republic of Iran in Athens in cooperation with the International Thessaloniki Film Festival.

---
Αφιέρωμα στον Ιρανικό κινηματογράφο!
Διοργάνωση: Μορφωτικό Κέντρο του Ιράν στην Ελλάδα رایزنی فرهنگی سفارت ج.ا.ایران در آتن σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

"Το Ιράν που δεν είδα" θα λάβει χώρα το τριήμερο 6,7,8 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Σταύρος Τορνές στο λιμάνι.

Πρόγραμμα προβολών:
Δευτέρα 6/2
18:00 Spring Wind & Πισίνα ζωγραφικής
20:30 Ένας κύβος ζάχαρης
Τρίτη 7/2
17:00 Spring Wind & Κουράγιο
19:15 Τάφρος 143
21:00 Εδώ χωρίς εμένα
Τετάρτη 8/2
17:00 Spring Wind & Today
19:00 Τόσο απλά
21:00 Ειδική διαδρομή

Sigur Rós - Route One [Part 1 - 1080p]


Published on Jul 19, 2016


Sigur Rós: Route One [HD]

Full information & credits on http://sigur-ros.co.uk/routeone
Get Óveður iOS app: http://sgr.is/2a802Be

Sigur Rós / XL Recordings / RÚV

Kraftwerk 3D #Concert

KRAFTWERK 3-D OPEN AIR KONZERT ZUM START DER TOUR DE FRANCE IN DÜSSELDORF I SPECIAL GUEST: AIR

Im Sommer 2017 wird das bedeutendste Radrennen der Welt von Düsseldorf nach Paris führen - und auch abseits der Rennstrecken gibt es nicht nur viel zu entdecken, sondern auch ein musikalisches Highlight!

Auf besonderen Wunsch des Tour de France-Direktors Christian Prudhomme, der in persönlichen Kontakt mit KRAFTWERK Gründer Ralf Hütter trat, und persönlichem Einsatz von Oberbürgermeister Thomas Geisel wird am 1. Juli (am Abend der 1. Etappe) zum „Grand Depárt“ eines der legendären 3-D Konzerte der Elektro-Pioniere stattfinden.

In der fantastischen Open-Air Kulisse des in unmittelbarer Nähe zum Rhein gelege-nen Ehrenhofs in Düsseldorf, werden KRAFTWERK neben den bekanntes-ten Kompositionen aus ihrem Gesamtwerk, auch das komplette Album „Tour de France“ aufführen.

SPECIAL GUEST:
AIR

Ομάδα Δράσης μαθητών για την προστασία των ζώων

Το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης
σας προσκαλεί στην ημερίδα:
Ομάδα Δράσης μαθητών για την προστασία των ζώων

10 Φεβρουαρίου, 2017
5:00 μ.μ.-8.30 μ.μ.,
Στην αίθουσα εκδηλώσεων
του Ράλλειου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά,
Πειραιώς και Επονιτών 21

Το ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ είναι ένας καινούριος σύλλογος που σαν σκοπό έχει να ενώσει εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, ακτιβιστές, εργαζόμενους στις κοινωνικές-ανθρωπιστικές επιστήμες, γονείς, μαθητές,κ.α., κάτω από τον κοινό στόχο της σύνδεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες και προβλήματα.
Ένα από αυτά τα δύσκολα κοινωνικά θέματα είναι η κακοποίηση των ζώων
Τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει στη δημοσιότητα περιστατικά εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων, κυρίως αδέσποτων και όχι μόνο, που δηλώνουν την έλλειψη σχετικής παιδείας στην ελληνική κοινωνία. Με δεδομένο τη διαπίστωση του κενού αυτού όσον αφορά την προώθηση στα σχολεία της φιλοζωικής κουλτούρας των παιδιών και κατ΄ επέκταση των οικογενειών τους, το Δίκτυο ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει το πρόγραμμα «Ομάδα Δράσης Μαθητών για την προστασία των ζώων», με σκοπό να ενισχυθούν οι μηχανισμοί πρόληψης κακοποίησης και εγκατάλειψης των ζώων.
Στόχοι του προγράμματος είναι αφενός οι μαθητές να καλλιεργήσουν δεξιότητες ανάληψης δράσεων για θέματα που αφορούν την κοινότητά τους, αφετέρου να αναλάβουν οι ίδιοι δράσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης της σχολικής και τοπικής κοινότητας για την πρόληψη της εγκατάλειψης ζώων, για την προστασία των αδέσποτων της περιοχής, καθώς και η προώθηση υιοθεσιών μέσω φιλοζωικών σωματείων.
Στην τελική φάση του προγράμματος, όλες οι δράσεις που θα κάνουν τα σχολεία και οι μαθητές θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα με σκοπό να συμπληρώσουν τη «Βιβλιοθήκη των καλών πρακτικών για τα διακαιώματα των ζώων». Επίσης κάθε σχολείο που θα εμπλακεί στο πρόγραμμα θα θεωρηθεί μέλος στο «Δίκτυο φιλόζωων σχολείων».
Στην ημερίδα αυτή θα ακούσουμε από άτομα που γνωρίζουν το φιλοζωικό ζήτημα, θα μας ενημερώσουν για το νομικό πλαίσιο της προστασίας των ζώων, τις παραμέτρους φροντίδας τους, θα μας προτείνουν δράσεις και θα μας εμπνεύσουνε ώστε να γίνουμε πιο ενεργοί σε αυτό το θέμα.

Περισσότερα για το δίκτυο θα βρείτε εδώ: http://balloonartpeople.blogspot.gr/

Περισσότερα για το φιλοζωικό πρόγραμμα θα βρείτε εδώ: http://drasimathitwn.blogspot.gr/

Η είσοδος είναι ελεύθερη και μπορούν να την παρακολουθήσουν γονείς, μαθητές, φοιτητές και οποισδήποτε θελει να ενημερωθεί για το θεμα της ημερίδας.


Παρουσίαση Εργαστηρίου #Jazz Αυτοσχεδιασμού at ΣΠΙΤΙ Art Bar

Το εργαστήρι Jazz αυτοσχεδιασμού στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών ξεκινά το θεσμό των ζωντανών παρουσιάσεων.Ένας σπουδαστής κάθε φορα, επιλέγει μια σειρα κομματιών του jazz ρεπερτορίου και τα παρουσιάζει σε μια live εμφάνιση.

Το εργαστήρι jazz αυτοσχεδιασμού είναι ο τόπος συνάντησης με όσους μουσικούς επιθυμούν να γνωρίσουν αυτό το είδος όχι μόνο από ένα θεωρητικό κομμάτι αλλά κυρίως αυτοσχεδιάζοντας.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το εργαστήρι έχει πέντε χρόνια ενεργής μουσικής και εκπαιδευτικής πορείας στον τομέα της jazz και σύγχρονης αυτοσχεδιαστικής μουσικής.Ξεκίνησε απο την πόλη του Βόλου δίνοντας την ευκαιρία σε πολλόυς μουσικούς να γνωρίσουν και να παίξουν αυτή την μουσική.Προετοίμασε υποψηφίους που με επιτυχία συνέχισαν τις σπουδές τους σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.Δημιούργησε φεστιβάλ jazz μουσικής(Makrinitsa jazz festival,) καθώς και το Horto jazz workshop(http://hortojazzworkshop.weebly.com/)Το πιο σημαντικό είναι οτι έφερε σε επαφή τόσο τους μουσικούς όσο και το κοινο σε μια πιο ενεργή ακρόαση και εκτέλεση αυτής της μουσικής.Δημιουργός και υπεύθυνος σπουδών του εργαστηρίου είναι ο Ανδρέας Παπαγιαννακόπουλος

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο εργαστήρι jazz αυτοσχεδιασμού εδώOil #Painting Seminar

The Cube Athens Presents: Oil Painting Seminar with Anthe of Studio Tutti Frutti.

Whether you have some experience with oil painting, or have never held a brush, this super fun and relaxed course will take you a step further! Beginners will learn about color, technique and composition while intermediate-level participants will have the opportunity to brush up on their technique. No experience is necessary. This is an “adults” class, but children 12 and over are also welcome and can definitely enjoy and learn from this experience.

If you're interested in creating your very own piece of art, grab a friend or come solo and join us for our oil painting workshop at The Cube Athens on Saturday, February 11th!

Session Capacity: 12
Session Fee: 49.50 euros (includes VAT, art material, drinks + snacks, etc.)
Book your ticket online or pay at the door upon arrival.
https://www.eventbrite.com/e/oil-painting-seminar-tickets-31534528624?aff=eprofsaved

Please reserve your spot at 211 408 12 53 / 693 67 03 336 / 694 54 53 729

About the artist: Anthe has been drawing and painting since before she can remember. A journalist by training and creative entrepreneur at heart, Anthe paints when inspired. She loves Greece and is the founder and editor of the Portes Magazine Project.


20th Brussels Short #Film Festival

The BSFF celebrates its 20th year !

A 20th occasion which promises to be the most beautiful, the most festive.
The one which will gather those who made their first steps there : from Bouli Lanners to Cécile de France, Sean Ellis, Joachim Lafosse, Claude Barras, Nabil Ben Yadir, Michael R.Roskam, Emma Luchini…
The one which will discover the greats of cinema of the next 20 years, the one which will gather again an audience of all ages.
The one which will make you an happy and fulfiled spectator, the one you will create and which, thanks to you, will go down in history.
Let’s celebrate the 20th together !

www.bsff.beΦΑΛΛΗΦΟΡΙΑ 2017

ΦΑΛΛΗΦΟΡΙΑ 2017
Μια ευωχιακή εορτή προς τιμήν του Διονύσου, μια ιερή βακχική τελετή για την επικράτηση της Άνοιξης επί του Χειμώνα και την αναγέννηση της Φύσης μας, θα εορταστεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, με σημείο συναντήσεως την είσοδο του Μουσείου Ακροπόλεως! Για 4η συνεχόμενη χρονιά έπειτα από 17 αιώνες, στο ιστορικό κέντρο των Αθηνών! 

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στο πλαίσιο του κύκλου “Ανθρώπινη Φωνή”.

“PENTATHLON”: Μια δυνατή μουσική παράσταση, ύμνος στην ανθρώπινη φωνή και τις δυνατότητες που αυτή προσφέρει. Τραγούδια που κοινωνούν την έκσταση της Κάτω Ιταλίας, το μυστήριο της Βαλκανικής πολυφωνίας, το σπαραγμό του πορτογαλέζικου fado, τη δωρικότητα των blues και των gospel της Αμερικής και φυσικά, του ελληνικού ρεμπέτικου καθώς και συνθέσεις τους από τον δίσκο “To Be Safe”.

Οι αυθεντικές και εκρηκτικές ερμηνείες των δύο performers συναντιούνται με το εκστατικό rhythm section, που αναλαμβάνουν επί σκηνής ο Αλέξης Αποστολάκης στα τύμπανα και ο Χρήστος Τσαπράζης στο κοντραμπάσο.

#Έκθεση #Κόμικ: Όπου και να ταξιδέψω η #Ελλάδα με πληγώνει

Το Πολιτιστικό Πάρκο και η οργανωτική επιτροπή του Olympia Culture Festival σας προσκαλεί στην έκθεση κόμικ με τίτλο «Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει» που θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο Λυκαβηττός από τις 18 έως τις 28 Φεβρουαρίου. Έχοντας ως πηγή έμπνευσης τον διάσημο στίχο του ποιήματος «Με τον τρόπο του Γ.Σ» του Γιώργου Σεφέρη, δέκα σχεδιαστές από τη σύγχρονη ελληνική σκηνή των κόμικς επανεξετάζουν το περιεχόμενο του ποιήματος -81 χρόνια μετά την δημιουργία του- με βάση την παρούσα κοινωνική συνθήκη της χώρα μας.

Το 1936 ο Γιώργος Σεφέρης είδε ένα κράτος χρεοκοπημένο σε όλα τα επίπεδα, πληγωμένο από το άδοξο τέλος της Μεγάλης Ιδέας και προδομένο από τους υποτιθέμενους φίλους του, που ξεπούλησαν χωρίς κανένα δισταγμό τα εδάφη του. Περιέγραψε την παρακμή της δημοκρατίας και του ανίκανου πολιτικού της προσώπου, που δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της εποχής. Τέλος παρατήρησε τις αντιδράσεις του λαού, που έμεινε απελπιστικά αμέτοχος μπροστά στο παιχνίδι που του έπαιξαν οι ισχυροί και δέχτηκε παθητικά την νέα τάξη πραγμάτων.

Στην Ελλάδα του σήμερα, οι δέκα δημιουργοί κόμικ σχολιάζουν μέσα από τα έργα τους τις τραγικές ομοιότητες του πολιτικού σκηνικού και του αέναου κύκλου που έχει βιώσει η χώρα μας με το πέρασμα των αιώνων. Μέσα από την προσωπική τους ματιά αφηγούνται τις ιστορίες τους και εξομολογούνται το πόσο τους έχει πληγώσει η πατρίδα μας. Ωστόσο στέλνουν ταυτόχρονα ένα μήνυμα ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο και υπενθυμίζουν στους επισκέπτες, ότι η Ελλάδα θα βρει για ακόμα μία φορά τον τρόπο να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της.


Επιμέλεια έκθεσης: Βέρα Καρτάλου

Συμμετέχουν: Βέρα Καρτάλου, Γιώργος Κομιώτης, Αρινέλα Κοτσίκο, Αλέξια Λουγιάκη, Κωνσταντίνος Νικέλλης, Κώστας Παντούλας, Αλέκος Παπαδάτος, Νίκος Παπαμιχαήλ, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, Κώστας Φραγκιαδάκης, Χατζηδάκης Στέλιος

Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης στις 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Η τέχνη των κόμικς στην Ελλάδα» με τους ομιλητές Βέρα Καρτάλου, Κώστα Παντούλα, Αλέκο Παπαδάτο και Βασίλη Χειλά, όπου θα συζητηθεί η πορεία των κόμικς τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, η εξέλιξη και η αποδοχή τους ως ένατη τέχνη, καθώς και η θεματολογία που επιλέγουν οι Έλληνες δημιουργοί για τα έργα τους.

Στις 21, 23 και 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις από σχολεία της Αττικής κατά τις πρωινές ώρες, τα οποία θα παρακολουθήσουν το δίωρο δημιουργικό εργαστήρι «Σχεδιάζοντας έναν ήρωα» από τον σχεδιαστή κόμικ και καθηγητή Νίκο Παπαμιχαήλ.

Είσοδος ελεύθερη
Εγκαίνια: 18/2, στις 7.30 μμ

Lighting Design Symposium #lighting17gr

Το Lighting Design Symposium έρχεται να παρουσιάσει τις δημιουργικές δυνατότητες συμβολής στην αισθητική υπεραξία του φωτισμού και στην αναβάθμιση της ποιότητας του οπτικού περιβάλλοντος των χώρων διαβίωσης, αναδεικνύοντας τις αντίστοιχες προσεγγίσεις φωτισμού σε μια εποχή αφενός κορεσμού από τα οφέλη εξοικονόμησης ενέργειας που συνδέονται με τη μετάβαση στην εδραιωμένη πλέον νέα τεχνολογία φωτεινών πηγών LED και, αφετέρου, επιστροφής στις αληθινές αξίες του καλοσχεδιασμένου φωτισμού, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει η φωτοδίαιτη ανθρώπινη διάθεση.

www.lightingdesignsymposium.gr
#lighting17gr

Voyager #triphop #liquid #radioshow #dub #drumnbass


by Huas

#Trekking #Everest base #camp #Πασχα2017


Πεζοπορική εξόρμηση υψομέτρου στο «δρόμο» για το base camp του Everest (5340m). Ένα από δημοφιλέστερα trekking στον κόσμο με θέα το επιβλητικό Everest και το Ama Dablam. Πεζοπορώντας στην κοιλάδα Khumbu και διασχίζοντας τα χωριά των ντόπιων (sherpas) μπορείς να αισθανθείς τον ιερό χαρακτήρα αυτής της διαδρομής μέσα από τα βουδιστικά μοναστήρια που είναι σπαρμένα στη διαδρομή.
Συνέχεια του προγραμμάτος μας μπορείτε να βρείτε εδώ.

#Startup #Europe Week #Thessaloniki

@Startup Europe Week has been created to include all the european regions in a startup focused program.Many global initiatives have been created to celebrate entrepreneurship. Typically, such events follow the Silicon Valley format (keynote motivational speeches, networking sessions etc).But Europe is different and requires something more when it comes to starting a business. Regional diversity and local policy making play a big role in shaping European startups. European regions are key players, from helping entrepreneurs to incorporate a company, to providing grants or taxes breaks.

Japan Blues - 20th January 2017 #Nts #Japan Blues #J-Pop #Japanese Traditional Music


FRIDAY / MIDDAY-2PM / MONTHLY

The finest London selection of Japanese grooves, from the 30s to 80s, and more. Anything from folk, jazz, psychedelia, new wave, soul, disco and electronic, all Made In Japan.


Lou is - Straight from the Soul #music #vocal #performance #GR


Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ

Συνεχίζεται ο κύκλος-αφιέρωμα στο θείο δώρο της φωνής και τις άπειρες εκφάνσεις της. Καλλιτέχνες που εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο την ψυχή και τα όνειρά τους, σμίγουν με διάμεσο το πρωταρχικότερο μουσικό όργανο: την Ανθρώπινη Φωνή.

Lou is
Straight from the soul

H φωνή σε απευθείας σύνδεση… Η φωνή μεταδίδει το μέσα μας στον έξω κόσμο… Η φωνή γλυκαίνει, η φωνή σπαράζει, η φωνή γελάει, η φωνή σπάει, η φωνή δυναμώνει… Προσκαλεί ή και διώχνει...
Η φωνή, σε απευθείας σύνδεση με τον εσωτερικό μας κόσμο, αποκαλύπτει όλα όσα κρύβονται στην ψυχή μας.
Η Lou is εξερευνά, μέσα από το διεθνές ρεπερτόριο, όλη τη γκάμα των ανθρώπινων στιγμών, μέσα από την πολυχρωμία και την ευαισθησία της φωνής. Από τη Γαλλία ως την Αμερική, από το Τango Αrgentino ως τη Soul, από τον ψίθυρο ως την κραυγή…Λουίζα Σοφιανοπούλου τραγούδι
Μάνος Κιτσικόπουλος πιάνο


Για κάθε ξεχωριστή συναυλία:
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 4
Πολύτεκνοι, 65+: € 6
Ζώνη Β: € 8
Ζώνη Α: € 10

Πακέτα προσφορών
Τιμές για 2 συναυλίες της ίδιας ημέρας: Ζώνη Β: € 14, Ζώνη Α: € 16
Τιμές για 3 συναυλίες της ίδιας ημέρας: Ζώνη Β: € 18, Ζώνη Α: € 20
(Αγορά αποκλειστικά από τα εκδοτήρια του Μεγάρου,
Οι ειδικές τιμές δεν ισχύουν στα πακέτα προσφορών)Co-creating Europe in 24 cities #event #Athens #Elefsina #Benaki

The European Cultural Foundation and MitOst e.V. invite you to the 3-day event: "Co-creating Europe in 24 cities | How cross-border collaboration can make a difference" on January 26th, 27th and 28th 2017 in Athens and Elefsina for the Final Meeting of the cultural exchange programme TANDEM EUROPE 2015 - 2017. Join us to meet the 15 teams from all around Europe and their projects after a year of international cooperation.

Thursday 01.26, 20:00 - 22:00. Open Event at Benaki Museum (Pireos 138, Athens 118 54): Meet all the teams and have an overview of the projects that participated in Tandem Europe Program 2015-17 and learn more about past actions of the Tandem programme.

Friday 01.27, 10:00 - 20:00. In three different places in the center of Athens we will meet the first 8 teams and their projects through interactive workshops, performances, Installations, etc.

Saturday 01.28, 10:30 - 18:00. Join us in Elefsina and meet the last 7 teams and their projects through interactive workshops and enjoy a unique walk-tour throughout various culture points of the city.

Stay tuned for more information about the Projects and the Events in Athens and Elefsina.

Contact Persons:
Despoina Chalvatzi, tandemeurope@mitost.org, +30 698 304 7848
Maria Chatzopoulou, tandemeurope@mitost.org

#circulardesign A new mindset for businessA new mindset for business is emerging. It's worth around a trillion dollars, will drive innovation in tomorrow’s companies and reshape every part of our lives. But making the shift isn't easy. That's why we created this guide with the Ellen MacArthur Foundation—to help innovators create more elegant, effective, creative solutions for the circular economy. Solutions that are invaluable for people, give businesses a competitive advantage, and are regenerative for our world. Welcome to the circular economy: ideo.to/circular. #circulardesign #circulareconomy

KERN on a left hand's fingers #Typography #Fun


"Can I be... free"? #medicines #trade #UK #law #cbd


Pasta / the way it has to be!


It's the "giveitaspin" radio show (:P