Ομάδα Δράσης μαθητών για την προστασία των ζώων

Το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης
σας προσκαλεί στην ημερίδα:
Ομάδα Δράσης μαθητών για την προστασία των ζώων

10 Φεβρουαρίου, 2017
5:00 μ.μ.-8.30 μ.μ.,
Στην αίθουσα εκδηλώσεων
του Ράλλειου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά,
Πειραιώς και Επονιτών 21

Το ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ είναι ένας καινούριος σύλλογος που σαν σκοπό έχει να ενώσει εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, ακτιβιστές, εργαζόμενους στις κοινωνικές-ανθρωπιστικές επιστήμες, γονείς, μαθητές,κ.α., κάτω από τον κοινό στόχο της σύνδεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες και προβλήματα.
Ένα από αυτά τα δύσκολα κοινωνικά θέματα είναι η κακοποίηση των ζώων
Τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει στη δημοσιότητα περιστατικά εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων, κυρίως αδέσποτων και όχι μόνο, που δηλώνουν την έλλειψη σχετικής παιδείας στην ελληνική κοινωνία. Με δεδομένο τη διαπίστωση του κενού αυτού όσον αφορά την προώθηση στα σχολεία της φιλοζωικής κουλτούρας των παιδιών και κατ΄ επέκταση των οικογενειών τους, το Δίκτυο ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει το πρόγραμμα «Ομάδα Δράσης Μαθητών για την προστασία των ζώων», με σκοπό να ενισχυθούν οι μηχανισμοί πρόληψης κακοποίησης και εγκατάλειψης των ζώων.
Στόχοι του προγράμματος είναι αφενός οι μαθητές να καλλιεργήσουν δεξιότητες ανάληψης δράσεων για θέματα που αφορούν την κοινότητά τους, αφετέρου να αναλάβουν οι ίδιοι δράσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης της σχολικής και τοπικής κοινότητας για την πρόληψη της εγκατάλειψης ζώων, για την προστασία των αδέσποτων της περιοχής, καθώς και η προώθηση υιοθεσιών μέσω φιλοζωικών σωματείων.
Στην τελική φάση του προγράμματος, όλες οι δράσεις που θα κάνουν τα σχολεία και οι μαθητές θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα με σκοπό να συμπληρώσουν τη «Βιβλιοθήκη των καλών πρακτικών για τα διακαιώματα των ζώων». Επίσης κάθε σχολείο που θα εμπλακεί στο πρόγραμμα θα θεωρηθεί μέλος στο «Δίκτυο φιλόζωων σχολείων».
Στην ημερίδα αυτή θα ακούσουμε από άτομα που γνωρίζουν το φιλοζωικό ζήτημα, θα μας ενημερώσουν για το νομικό πλαίσιο της προστασίας των ζώων, τις παραμέτρους φροντίδας τους, θα μας προτείνουν δράσεις και θα μας εμπνεύσουνε ώστε να γίνουμε πιο ενεργοί σε αυτό το θέμα.

Περισσότερα για το δίκτυο θα βρείτε εδώ: http://balloonartpeople.blogspot.gr/

Περισσότερα για το φιλοζωικό πρόγραμμα θα βρείτε εδώ: http://drasimathitwn.blogspot.gr/

Η είσοδος είναι ελεύθερη και μπορούν να την παρακολουθήσουν γονείς, μαθητές, φοιτητές και οποισδήποτε θελει να ενημερωθεί για το θεμα της ημερίδας.